Elitebilist: Hvad er det, og hvornår er man elitebilist?

Du har sikkert hørt ordet elitebilist før, men du har altid undret dig over, hvad det ord egentligt betyder og indebærer. Det første du skal vide er, at ordet elitebilist drejer sig om kørsel og bilforsikringer. Nedenstående artikel vil give dig et bedre overblik over hvad en elitebilist er og svare på spørgsmålet “hvornår er man elitebilist?”.


Elitebilist: Hvad er det?

En elitebilist er betegnelsen for den status, som forsikringsselskaber giver til kunder, når de opfylder visse krav.

Når et forsikringsselskab giver dig "elitebilist-status", vil du som regel kunne få en lav forsikringspræmie eller en lav selvrisiko.

Overordnet set går elitebilist-konceptet ud på, at for hvert år du kører skadefrit, vil du som bilist komme op på et bedre præmietrin og få en billigere forsikring.

Der er en række præmietrin, hvoraf det sidste trin er det billigste. Hvis du er helt ny bilist, eller tidligere har haft skader, starter du som regel på et af de lavere trin. Prisen falder for hvert år, du kører uden skader. Præmien vil falde, indtil det sidste trin opnås, og du kaldes elitebilist. Hvornår dette trin/denne status opnås  kan variere fra selskab til selskab.

Når man er blevet elitebilist, vil prisen ikke længere falde, uanset om man har skader eller ej. Det er dog vigtigt at have in mente, at forsikringens pris  kan stige, hvis du over en kort periode har mange skader – og du derved udgør en større risiko end gennemsnittet. Prisen vil dog aldrig stige, uden at du har fået skriftlig besked om det først.


Hvornår er man elitebilist?

Hvornår bliver man elitebilist? Det er et spørgsmål som ofte stilles. Ved de fleste forsikringsselskaber skal man være over 25 år for at kunne opnå status som elitebilist.

I Hey Forsikringsformidling har vi gjort op med dette princip. Man kan sige, at du som kunde altid er elitebilist hos Hey Forsikringsformidling. Vi har ikke præmietrin, og vi spørger ikke til, om du har haft bil i eget navn før. Vi giver dig den bedste præmie ud fra din alder.

Din forsikring stiger ikke, hvis du har skader – med mindre du, som også tidligere nævnt, har flere skader end gennemsnittet. Din præmie vil falde for hver år, der går, indtil du bliver 30 år. Herefter falder præmien med større tidsintervaller.

Alderen på dig er altså den mest afgørende faktor for prisen for din bilforsikring. Vi  forbinder din alder med din erfaring som bilist, og det betyder altså, at jo ældre du er, jo mere erfaring som bilist går vi ud fra, at du har, og jo billigere forsikring får du.


content

Fordele som elitebilist

Der er mange fordele, når man har status som elitebilist. Disse fordele er især økonomiske, fordi man med god kørsel og ingen skader bliver belønnet af sit forsikringsselskab. Som regel indebærer de økonomiske fordele blandt andet, at man betaler en lav forsikringspræmie i forhold til, hvad andre kunder gør. Alle disse fordele får du fra start hos Hey Forsikringsformidling, da du altid er elitebilist her.

Andre økonomiske fordele kan eksempelvis være i form af en lav selvrisiko eller en selvrisiko eller præmie, som ikke stiger, hvis man laver skader på bilen. Det kan også være en bilforsikring uden bonustab, hvilket betyder, at præmien på forsikringen ikke vil stige, hvis man eventuel får en skade. Yderligere kunne endnu en økonomisk fordel kan også være øget dækning af ens bilforsikring, hvilket betyder, at man kan få yderligere dækning uden merpris. 


Hvad sker der, hvis jeg får skade som elitebilist?

Hvad sker der så, hvis man skulle være så uheldig at få en skade på sin bil som elitebilist?

Med en bilforsikring hos Hey Forsikringsformidling vil præmien forblive den samme, uanset om du har en skade eller ej.

Har du mange skader i løbet af en kort periode eller et atypisk skademønster, kan vi dog varsle dig en højere præmie og/eller selvrisiko og evt. opsige dækninger.

content
content

Elitebilist under 25 år 

Selvom de fleste forsikringsselskaber kun tilbyder status som elitebilist til personer over 25 år, er der faktisk også nogle, som tilbyder det til personer under 25 år. Man kan nemlig spare utroligt mange penge ved at opnå status som elitebilist hurtigt. Lige som her hos Hey Forsikringsformidling, hvor du er det fra start!

Dette er især, hvis man lige har købt sin første bil. Hvis man kører som ny bilist, skal man automatisk betale mere, indtil man har overbevist forsikringsselskabet om, at man er en sikker og erfaring bilist. Man skal derfor ikke bare vælge det første og det bedste forsikringsselskab.

Det er vigtigt at gøre sig bekendt med, hvor lang tid de forskellige forsikringsselskaber skal bruge, før de giver en status som elitebilist. Dette gælder især, hvis man er under 25 år gammel.

Det kan synes uretfærdigt, da man sagtens kan være en langt bedre bilist end mange af de andre unge mennesker, som køber deres første bil. Den eneste målestok, som forsikringsselskaberne virkelig kan måle ens erfaring ud fra, er ved antal år, man har ejet en bil. Dette har vi dog gjort op med, så du kan få en bilforsikring til en rimelig pris.


Billigste forsikring elitebilist 

De fleste af disse forsikringsselskaber benytter sig af betegnelsen elitebilist. Men hvordan finder man så den billigste elitebilist forsikring? Man vil jo gerne spare penge, hvor det er muligt, og det er helt sikkert muligt at finde den billigste forsikring.

Du kan hos Hey Forsikiringsformidling kan du hurtigt og nemt beregne en bilforsikring for dig og din situation. Skulle man have oparbejdet anciennitet fra et andet forsikringsselskab, er dette ikke noget problem. En hver ny kunde får nemlig automatisk status som elitebillist. desuden har mange forsikringsselskaber også muligheden for at overføre anciennitet fra det gamle forsikringsselskab til det nye.


Spar penge indtil du bliver elitebilist 

Når man er ung, er det ikke sikkert, at man har så mange penge, hvorfor man måske kun lige har råd til at købe sin første helt nye og lækre bil. Når man køber en ny og dyr bil, bliver ens bilforsikring også helt automatisk dyrere. Det bliver hurtigt til mange hundrede kroner om måneden.

Det kan derfor nogen gange godt være en fordel at købe en lidt ældre bil, der koster under 25.000 kroner, hvilket betyder, at man højst sandsynligt godt kan vælge kaskoforsikringen fra. Dette skyldes, at man kun er forpligtet af loven til at anskaffe sig en ansvarsforsikring.

Hvis man køber en bil til under 25.000 kroner, smider man ikke alt for mange penge ud af vinduet, hvis man skulle komme ud for en ulykke. Dette gør, at man kan spare en masse penge, indtil man er blevet elitebilist. De penge, som du sparer på din bilforsikring, kan du derimod bruge på at købe en lidt nyere bil efter et par år.