Hvad er en kaskoforsikring?

Når du beslutter dig for at købe en bil, skal du have en lovpligtig ansvarsforsikring for bilen.

Det kan dog være en god idé, at du samtidig overvejer en kaskoforsikring. 

Kaskoforsikringen er en forsikring, som dækker skaderne på din egen bil, hvis du skulle komme ud for et uheld. Derudover dækker forsikringen også bilen, hvis den bliver stjålet, brænder, eller hvis der f.eks. sker hærværk på bilen.

Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse, hvis du får en skade på din bil og ikke har en kaskoforsikring.


Hvorfor hedder det “kasko”?

Det kaldes en “kaskoforsikring”, fordi “kasko” stammer fra det spanske ord for skibsskrog, nemlig “casco”. Dette var en forsikring, som dækker eventuelle skader med skibet, og efterhånden som tiden er gået, så er dette blevet udvidet til fly, biler og andre typer af transport. Det er altså et gammelt udtryk, men det er stadig gældende, og nu kan du så nyde godt af denne type af forsikring, når det kommer til din bil. 


Hvor og hvad dækker en kaskoforsikring på bil?

Som hovedregel dækker din kaskoforsikring i Danmark og EU. Når du får en billig kaskoforsikring hos Hey Forsikring, er der flere forskellige ting, som du får dækket i aftalen.

For eksempel får du – med nogle få undtagelser - dækket alle  skader, som sker på din bil. Vi betaler reparationen af bilen – eller yder en kontanterstatning, hvis bilen bliver totalskadet, og du betaler selvrisikoen. Selvrisikoen aftales ved forsikringens tegning og udgør det beløb, som du selv skal betale af enhver skade.

Derudover får du også mulighed for at få retshjælp, hvis dette skulle blive nødvendigt i forbindelse med et uheld med bilen. Her er du dækket med op til 175.000 kroner.


content

Dette er specielt nyttigt, da det kan være en dyr affære at hyre en advokat i forbindelse med en retssag. Her er det som oftest sådan, at den “tabende part” betaler de høje udgifter til sagens førelse, og det er derfor en god ide, at være dækket af en kaskoforsikring, så du også har en retshjælpsforsikring, hvis du bliver slæbt i retten i forbindelse med en ulykke. 

En billig kaskoforsikring hos os dækker også, hvis du skulle være så uheldig at blive frarøvet din bil, eller hvis du får stjålet din bil. Derudover dækker din forsikring også i udlandet via SOS International i de lande, der er med i Rødt Kort-ordningen. 


content

Hvad dækker min kaskoforsikring ikke?

Som tidligere nævnt er der nogle få undtagelser i dækningen, når du har en kaskoforsikring som en del af din bilforsikring hos Hey Forsikring.

Der er forskellige situationer, hvor du ikke kan få økonomisk hjælp til at betale regningen. For eksempel er du ikke dækket af en kaskoforsikring, hvis du skulle få en skade på en af de mekaniske dele i bilen.

Derudover er du heller ikke dækket af en kaskoforsikring, hvis din bil får skader, fordi der ikke er den påkrævede mængde af vand og olie på bilen.

Du bliver ikke dækket af din kaskoforsikring, hvis din bil får skader på grund af slid,  eller hvis du får stenslag eller ridser i lakken som følge af almindeligt brug af bilen.


Hvornår bør jeg tilvælge kasko?

Et almindeligt spørgsmål i forbindelse med valg er forsikring er: Hvornår bør jeg tilvælge en kaskoforsikring?

Ofte er det et krav fra de forskellige banker, når du skal låne penge til en bil, at  du tegner en kaskoforsikring. Dette er bankens måde at beskytte deres nye investering, altså dig og din bil.

Desuden anbefales kaskoforsikringen også, hvis du har en relativ dyr bil. Du skal dog opveje forholdet, mellem prisen på selve bilen og prisen for forsikringen og  vurdere, om det er værd at inkludere en kaskoforsikring. 


Hvad er forskellen på almindelig kaskoforsikring og delkasko?

Det kan godt være en større pris at skulle betale, hvis man gerne vil have en almindelig kaskoforsikring. Dette er specielt gældende, hvis man bor i et risikofyldt område, eller man er en yngre bilist, som endnu ikke har samlet nok erfaring til at få en nedsat pris på en kaskoforsikring.

Derfor er der også den mulighed, at du kan vælge at få en delkasko. Dette betyder, at du får en kaskoforsikring, men den dækker ikke alle de områder, som en almindelige kaskoforsikring ville. 

Delkasko

Vælger du en delkasko, så er det vigtigt, at du ved, at denne udelukkende dækker, skulle der ske skader på din bil, når den ikke er kørende på vejen. Altså kan den dække dig, hvis du parkere den på en parkeringsplads, og du får en bule i døren på grund af en anden bilist.

Den vil altså ikke dække de omkostninger, som der ville opstå i forbindelse med en ulykke, som sker, mens du sidder bag rattet. Det er derfor vigtigt, at du gør dig selv klar over, om dette er en realistisk mulighed for dig. Prisforskellen mellem en almindelig kaskoforsikring og en delkasko er betydelig, men det kan blive en dyr fornøjelse, skulle du ende i en ulykke, hvor du har behov for retshjælp, eller du måske har behov for at få fikset din bil hos en reparatør.

content


Hvad koster en kaskoforsikring?

Der er flere forskellige elementer i din hverdag og omkring dig, som du skal tænke på, når det kommer til prisen.

Først og fremmest afhænger din kaskoforsikrings pris af din alder. Dette er, fordi din alder fortæller noget om, hvor erfaren en bilist du er. Mere erfarne bilister får en billigere kaskoforsikring, fordi de ikke er i den samme risikogruppe for at ende i en ulykke, som yngre mennesker er. Mindre erfarne bilister får en dyrere forsikringspris, fordi der her er en større risiko for, at de havner i en situation, hvor bilen får en skade. Prisen ændrer sig derfor, efterhånden som du bliver ældre og dermed har mere erfaring bag rattet. 

Derudover har din bopæl indflydelse på prisen. Bor du i et område, hvor der er større risiko for, at din bil bliver stjålet, eller hvor trafikken generelt er tættere, vil prisen på din kaskoforsikring være højere. Bor du derimod i et mere stille område, hvor risikoen er mindre, vil prisen være lavere. Der er altså forskellige zoner og risikogrupper, der kigges på, når der beregnes en pris på forsikringen.

Som det tredje har bilens data indflydelse på prisen. Har du en meget dyr bil, hvor det er dyrt at finde en autoriseret reparatør, og hvor de forskellige dele til bilen koster mange penge at udskifte, er prisen på kaskoforsikring også højere.. Har du derimod en billigere bil, hvor det er nemt at finde reservedele til en overkommelig pris, skal du ikke betale det samme høje beløb. Har bilen f.eks. mange hestekræfter, vil den også være dyrere at forsikre, end den bil der har få hestekræfter.

Endelig betyder det også noget for præmien, hvor mange kilometer du angiver, at du kører hvert år. Dette har indflydelse på prisen på din kaskoforsikring, da risikoen for at du og din bil ender i en ulykke er større, jo mere tid du bruger på vejene, og dermed hvor mange kilometer du kører i din bil.

Kører du derfor mange kilometer hver eneste måned, skal du også regne med, at prisen på din forsikring er højere, end hvis du kun kører få kilometer. Hvis dit kilometerbehov ændrer sig – f.eks. hvis du flytter, eller hvis du får et nyt arbejde, kan du altid kontakte os og få ændret din forsikring til det aktuelle kørselsbehov. Du skal være opmærksom på, at det kan få betydning for din dækning i tilfælde af en skade, hvis du har angivet et for lavt kørselsbehov.